Milyen hordozható Oxigén Koncentrátort válasszak?

Avagy milyen szempontok alapján érdemes választani akkumulátoros hordozható oxigén koncentrátort

Az oxigén koncentrátorok életmentő eszközök lehetnek azoknak, akiknek oxigénhiányos állapota van. A hordozható akkumulátoros oxigén koncentrátorok különösen fontosak azok számára, akik aktív életmódot szeretnének folytatni, mivel lehetővé teszik a szabad mozgást anélkül, hogy le kellene mondaniuk az oxigénellátásról. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legjobb hordozható akkumulátoros oxigén koncentrátorok fontos ismérveit, és segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet az Ön számára.

  1. Akkumulátor élettartam: Az egyik legfontosabb szempont a hordozható oxigén koncentrátor kiválasztásakor az akkumulátor élettartama. A hosszabb üzemidő lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig maradjon kint otthonaiból anélkül, hogy aggódna az akkumulátor feltöltéséért vagy cseréjéért.  Aktuálisan a piacon jellemzően olcsóbb kis kapacitású készülékek 1-3 órát bírnak- egy töltéssel, míg minőségi társaik 5-6 órát. Az akkumulátor kapacitáa természetesen összefügg a gép használati módjával, és a légszállítási teljesítménnyel is.
  2. Súly és méret: Azok számára, akik aktív életet élnek, fontos a könnyű és kompakt készülék kiválasztása. Egy könnyű koncentrátor könnyedén hordozható a táskában vagy akár egy hátizsákban is. A legpraktikusabb a 2-3kg kzötti vállra vagy hátra akasztható módozat.
  3. Teljesítmény: Az oxigénellátás függ az áramerősségtől, amelyet a koncentrátor szolgáltat. Ellenőrizze, hogy a kiválasztott modell képes-e megfelelő mennyiségű oxigént biztosítani az Ön igényeinek kielégítéséhez ! Tulajdonképpen ez a legfontosabb tényező, hiszen hiába fizetünk ki egy gépért több százezer forintot, ha a kapacitása a légköri oxigén szintjét ami cca 21%  alig haladja meg a maga 27-30% teljesítményével.
  4.   FONTOS ! Nézzük meg a kedvező árhoz hány literes O2 kapacitás társul. általában 3L légáramlás mellett az olcsóbb készülékek 30% körüli oxigén teljesitményre képesek. Minőségi készülékek 5-6 literes légáramot, és akár 90% oxigént is elő tudnak állítani.
  5. Zajszint: Ha csendes és diszkrét használatot preferál, válasszon olyan koncentrátort, amely alacsony zajszinttel rendelkezik. Ez különösen fontos éjszaka vagy közösségi eseményeken való részvételkor.
  6. Felhasználóbarát kezelőfelület: A könnyen kezelhető gombok és képernyő fontosak a kényelmes használat érdekében. A jó láthatóság és érthető menük segítenek elkerülni a felesleges zavarokat.
  7. Élettartam és karbantartás: Fontos, hogy a kiválasztott koncentrátor könnyen karbantartható legyen, és tartós legyen. Ellenőrizze, hogy van-e garancia a készülékre, és rendelkezésre állnak-e alkatrészek a javításhoz vagy cseréhez.
  8. Kiegészítők és csomagajánlatok: Nézze meg, hogy a választott modell milyen kiegészítőket vagy csomagokat kínál. Például, tartalmaz-e hordtáskát, extra akkumulátort vagy más kiegészítőket, amelyek megkönnyíthetik az használatát.
  9. Ár és költségek: Az oxigén koncentrátorok ára változó lehet, és függ a funkcionalitástól és a márkától. Fontolja meg a készülék árát az Ön költségvetése alapján, és ne feledje, hogy az alacsony ár nem mindig jelent jó minőséget.

A piacon számos hordozható akkumulátoros oxigén koncentrátor közül választhat, és a fent említett ismérvek segítenek abban, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet az Ön számára. Fontos, hogy konzultáljon orvosával vagy szakemberrel, mielőtt végleges döntést hozna, hogy biztos legyen benne, hogy a választott koncentrátor megfelel az Ön egészségügyi szükségleteinek. Ne feledje, fontos, hogy megbízható és hatékony készüléket válasszon az egészségének megőrzése érdekében.

Válogasson most Budapesti raktárban lévő termékeink közül

 

Sending
User Review
5 (1 vote)